Antalya’da polis ekipleri, ticari taksiyle uyuşturucu sevkiyatı yapmaya hazırlanan şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Aksu ve Muratpaşa ilçelerinde gerçekleştirilen eş zamanlı baskınlarda 16 kilo 330 gram metamfetamin ile çok sayıda silah ve para ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 kişiden 3’ü tutuklandı.
Antalya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il dışından temin edilen uyuşturucunun kentte depolandığı ve piyasaya sürülmek üzere ticari taksilerle dağıtımının yapılacağı bilgisi üzerine harekete geçti.
Yapılan fiziki ve teknik takibin ardından A.Ö., A.Y., Z.M.P. ile Antalya Barosu’na kayıtlı avukat M.H.’nin bulunduğu adreslere operasyon düzenlendi. Operasyonda 4 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden A.Y.’nin, “kasten adam öldürme” suçunun da aralarında bulunduğu 4 ayrı suçtan arandığı belirlendi.
Ev ve araçlarda yapılan aramalarda 17 paket halinde toplam 16 kilo 330 gram metamfetamin, 5 adet ateşli silah, 1 hassas terazi ile uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen para ele geçirildi.
“Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak ve sağlamak” ile “6136 sayılı Kanuna muhalefet” suçlamalarıyla adliyeye sevk edilen 4 kişiden 3’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.