CHP Antalya İl Başkanlığı’nın çağrısıyla sivil toplum kuruluşları, sendika temsilcileri, SOL PARTİ ve EMEP üyeleri Yavuz Özcan Parkı’nda buluşarak, CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum atanmasını protesto etti. Katılımcılar buradan Cumhuriyet Meydanı’na yürüyerek tepkilerini dile getirdi.

"Konu parti meselesi olmaktan çıkmıştır"

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlara hitap eden CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, konuşmasına “İçinde bulunduğumuz durum CHP’nin meselesi, bir parti meselesi olmaktan çıkmıştır. 2010 referandumunun sonuçlarını görüyoruz. Eğer güç birliği yapmazsak daha da başka sonuçlar göreceğiz."

"Mülkiyet güvenliği tehlikede"

Burada sadece CHP’yi savunmak için değil, halkın hakkını savunmak için toplandık. Bu yürüyüş milyonların adalet talebidir. Buradaki söz sadece CHP’nin değil tüm milletin iradesidir. TMSF 121 şirkete kayyum ile sahibi oldu. Bu şekilde devam ettiği sürece ülkede mülk güvenliği de kalmayacak, kamu güvenliği de kalmayacak” diye konuştu.

"CHP'den transfer ettiğin belediye para aktarmak rüşvet değil mi?"

İktidarın sistemli şekilde demokrasiden uzaklaştığını vurgulayan Kamacı, “ Sandıkta kazanamadıklarını kayyumla, kumpasla almaya çalışıyorlar. Son dönemlerde bazı belediye başkanlarını yardım bahanesiyle transfer ederek yanlarına çekmeye çalışıyorlar. Bu, iktidar için utanç vericidir” dedi. Kamacı, Aydın Belediye Başkanı’nın AK Parti’ye geçişini örnek göstererek, “ Transferden 3 gün sonra 860 milyon para yardımı yaptılar. Bu bir rüşvet değil de nedir? 3 gün sonra verilen para, rüşvet anlamına gelmiyor mu? Bu uygulamalarla belediye başkanlarımızı yanlarına çekmeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

“Vitrine hayır: Siyasette eşit temsil için hukuk ve irade şart!”
“Vitrine hayır: Siyasette eşit temsil için hukuk ve irade şart!”
İçeriği Görüntüle

Tutuksuz yargılama gereğine vurgu

CHP’nin geçmişte darbe, cezaevi ve kayyum süreçleri yaşadığını hatırlatan Kamacı, “Hiçbir güç CHP’yi teslim alamayacak. İzmir gibi, Adana gibi, İstanbul gibi Antalya da mağduriyet yaşadı. Haksız yere belediye başkanlarımız cezaevinde. 17 belediye başkanımız içeride. Belediye başkanları suç işleyebilir ancak tutuksuz yargılanmaları gerekir, hele ki sağlık sorunları muhakkak bunu gerektirir” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Muhabir: Ece Güneş