Demre Belediyesi, çevre bilinci oluşturmak amacıyla Çayağzı Plajı’nda temizlik çalışması yaptı. Belediye Başkanı Fahri Duran’ın da katıldığı etkinlikte, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve personel sahaya indi.

Öğleden sonra başlayan çalışmada, plaj çevresindeki yabani otlar temizlendi, çöpler toplanarak bertaraf edildi. B

ANTALYA'nın butik turizm merkezlerinden, adalarıyla da ünlü Demre ilçesi Likya yolu üzerindeki doğa harikası Çayağzı Sahili ve liman bölgesi ile deniz dibinde temizlik yapıldı. Molozdan lastiğe, masa sandalyeden bisiklete, cam şişelerden tarım ilacı kutularına 45 ton atık çıktı.

Antalya'da turizm sezonunun açılması ve Kurban Bayramı tatiliyle birlikte tüm sahillerde yoğunluk bekleniyor. Demre Belediyesi, Kekova, Üçağız gibi adaları ve doğa harikası koyları ile Likya yolu güzergahında bulunan antik dönem ismi Andriake olan Çayağzı Sahili ve limanının olduğu bölgede gönüllüler ile birlikte sahil ve deniz dibi temizliği gerçekleştirildi.

İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Gençlik Korosu
İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Gençlik Korosu
İçeriği Görüntüle

Çevre duyarlılığına dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Çayağzı Sahili'ndeki temizlik ile yabani ot temizliği çalışmasına Belediye Başkanı Fahri Duran, başkan yardımcıları, birim müdürleri, birim amirleri, belediye personeli ve gönüllüler katıldı. Plaj çevresinde yoğun şekilde büyüyen yabani otları temizleyen ekipler, çevredeki çöpleri de topladı.

Başkan Fahri Duran, “Masa başındaki işlerimizi bırakıp bugün sahaya indik. Yalnızca temizlik değil, farkındalık için buradaydık. Doğamıza hep birlikte sahip çıkmalıyız,” dedi.

Belediye yetkilileri, yaz döneminde Demre ilçesi sahillerinde günde 4 ton civarı çöp toplandığına dikkati çekerek, denizden dalgalarla gelen çöplere de işaret etti. Dal parçaları, tarımsal ilaç atıkları, naylon, gemicilerin kullandığı malzemelerin atıkları, piknikçilerin bıraktığı çöplerin her gün toplandığı kaydedildi. Çayağzı Sahili ve liman bölgesindeki etkinlikte, budanan ağaç dalları, yabani otlar, moloz atıkları, gemilerin tamir bakımlarından kalan atıklar ve diğer tüm çöplerle birlikte toplam 45 ton atık çıkarıldığı belirtildi. Deniz dibinde gönüllü dalgıçların devam eden çalışmalarda da şu ana kadar araç lastiği, masa, sandalye, bisiklet, metal ve ahşap malzemeler, cam şişeler, tarım ilacı kutuları gibi yaklaşık 2,5 ton atık çıkarıldığı kaydedil

Editör: Ece Güneş