Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ASAT ve ALDAŞ’a yönelik yürütülen soruşturma kapsamında çarşamba günü düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki ifade işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, sorgularının ardından savcılığa sevk edildi.

Savcılık ve mahkeme kararları netleşti

Savcılık aşamasında yapılan değerlendirme sonucunda Bekir Kumbul ve Osman Yıldız, savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Şüphelilerden Necdet Erol, Yusuf Nasuh ve Abdullah Bağcı ise çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Savcılık, aralarında ASAT eski Genel Müdürü İbrahim Kurt’un da bulunduğu diğer şüpheliler hakkında ise tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk kararı verdi. Şüphelilerin hâkimlik sorgularının tamamlandığı, Sulh Ceza Hakimliği’nin kararının beklendiği öğrenildi.

Soruşturmanın geçmişi

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, belediye iştiraki ALDAŞ A.Ş.’ye yönelik hazırlanan Mülkiye Başmüfettişi raporu ve bilirkişi incelemeleri doğrultusunda başlatıldı. Raporda, ALDAŞ bünyesinde yıllara yayılan sistematik usulsüzlükler tespit edildiği belirtildi.

Antalya'da kent hakkı ihlali sistematikleşti
Antalya'da kent hakkı ihlali sistematikleşti
İçeriği Görüntüle

Bilirkişi raporlarına göre, şirket üzerinden gerçekleştirilen usulsüz işlemler sonucu 399 milyon 507 bin 249 TL tutarında kamu zararı oluştuğu iddia edildi. Bu tespitler üzerine, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASAT ve ALDAŞ yöneticileri ile bazı belediye çalışanlarını kapsayan geniş çaplı bir operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında aralarında tutuklu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de bulunduğu çok sayıda üst düzey yönetici ve personel gözaltına alınmıştı.

Soruşturmanın, Sulh Ceza Hakimliği’nin vereceği kararın ardından yeni bir boyut kazanması bekleniyor

Muhabir: Ece Güneş