Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, merkez ilçelerde yağmursuyu hattı temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ana arter ve bulvarlarda yürütülen çalışmalar, trafiğin aksamaması için özellikle altgeçitlerde gece saatlerinde gerçekleştiriliyor.

Yaklaşık 150 kilometrelik yağmursuyu hattının bakımının yapıldığı çalışmalarda, kış aylarında yaşanabilecek su taşkınlarının önüne geçilmesi ve şehir içi altyapının sağlıklı şekilde işlemesi hedefleniyor. Çalışmaların toplam maliyetinin 100 milyon TL’yi bulacağı ifade edildi.

TİP'ten MEB önünde protesto: "Sizin çocuğunuz yok mu?"
TİP'ten MEB önünde protesto: "Sizin çocuğunuz yok mu?"
İçeriği Görüntüle

ASAT Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı Bakım Onarım Müdürlüğü Teknikeri Mehmet Ergün, “Bugün Gıyasettin Keyhüsrev Altgeçidi’nde yağmursuyu deşarj hatlarının temizlik, bakım ve onarım işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Antalya’mız bir yağmur şehri. Bu nedenle yağmurlar başlamadan önce 12 altgeçidimizin periyodik bakımlarını yapıyoruz. Ekiplerimiz mesai gözetmeden 7/24 müdahalelere hazır halde. Sel ve afetleri önlemek için yoğun şekilde çalışıyoruz” dedi.

Çalışmalar kapsamında kombine kanal temizleme araçlarıyla hatların içindeki tıkanıklıklar, tortular ve birikintiler temizlenerek kışa hazırlık tamamlanıyor.

Muhabir: Ece Güneş