Akdeniz Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık ve Katkı Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Toplumsal Duyarlılık ve Katkı Projeleri Değerlendirme Toplantısı ve Ödül Töreni”, Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. 10 projenin değerlendirildiği toplantıda, Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı “Harekete Geçelim, Eğlenip Öğrenelim” projesi birincilik ödülüne layık görüldü.
Toplumsal katkı vurgusu
Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Özen, konuşmasında üniversitelerin yalnızca bilim üretmekle kalmayıp topluma katkı sağlayacak nitelikli insan kaynağı yetiştirmesinin önemine dikkat çekti. Toplumsal Duyarlılık ve Katkı Koordinatörlüğü’nün bu süreçte önemli bir rol üstlendiğini belirten Özen, projelerin sistematik ve kurumsal yapıda sürdürüleceğini ifade etti.
Koordinatör Prof. Dr. Gül Coşkun Değirmen ise toplumsal duyarlılığın rakamlarla değil, dokunulan hayatlarla ölçülebileceğini vurgulayarak, üniversite–toplum iş birliğinin güçlenmesinin önemine değindi.
450’den fazla proje arasından seçildi
Bu yıl tamamlanan 450’yi aşkın proje arasından sunuma kalan 10 proje jüri tarafından değerlendirildi. Yapılan değerlendirme sonucunda:
3.’lük: İletişim Fakültesi öğrencilerinin “İletişim ve Gelişim” projesi
2.’lik: Felsefe Bölümü öğrencilerinin “Felsefeyle Farkındalık: Dünya Hep Çok Aydınlık–Felsefeyle Yeşil Bilinç, Temiz Çevre” projesi
1.’lik: Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin “Harekete Geçelim, Eğlenip Öğrenelim” projesi oldu.




