Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Antalya İl Müdürlüğü, Antalya’nın doğusunda etkili olması beklenen kuvvetli yağışlara ilişkin uyarıda bulundu.
Yapılan açıklamada, yerel olarak kuvvetli (30–60 kilogram/metrekare) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi.

Antalya’da çiçekte yeni rota: Aslanağzı ihracata başladı
Antalya’da çiçekte yeni rota: Aslanağzı ihracata başladı
İçeriği Görüntüle

Afa


‘Sarı Kod’ uyarısı verildi

Meteoroloji verilerine göre, Manavgat, Alanya, Gazipaşa, Gündoğmuş, Akseki ve İbradı ilçeleri için ‘sarı kod’ meteorolojik uyarı yapıldı. Bu bölgelerde yağışların yer yer kuvvetli olmasının beklendiği bildirildi.

Afad2


Dikkat çağrısı

AFAD tarafından yapılan uyarıda, beklenen yağışlarla birlikte sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel küçük çaplı dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzlukların yaşanabileceği ifade edildi. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
Uyarı saatleri
Meteorolojik uyarının 10 Şubat 2026 saat 05.00’te başlayıp, aynı gün saat 23.00’e kadar geçerli olacağı bildirildi.

Muhabir: Özlem Soydan