Dünya genelinde tatil yapan turistler, karşılaştıkları taksi dolandırıcılıklarını sosyal medya ve forumlarda paylaşıyor. Yapılan analizlere göre, Türkiye, turistlerin en çok taksi dolandırıcılığı şikayeti yaşadığı ülke olarak öne çıktı.

Reddit verilerine dayanan araştırmada, turistler tarafından bildirilen yaklaşık 450 gönderi ve 30 bin yorum incelendi. Buna göre, Türkiye’yi Hindistan, Tayland ve Vietnam takip ediyor. Listede Mısır, Avustralya, Meksika, Fas, ABD ve Kanada da yer alıyor.

TÜRSAB’dan airbnb dahil 10 turizm portalına erişim davası
TÜRSAB’dan airbnb dahil 10 turizm portalına erişim davası
İçeriği Görüntüle

En sık karşılaşılan dolandırıcılık yöntemleri:

  • Taksimetrenin açılmaması veya bozuk olduğunu iddia etme

  • Gerekenden uzun ve bilinmeyen güzergâhlara yönlendirme

  • Havaalanı çıkışında resmi olmayan sürücülerle yolcu kapma

Uzmanlar, turistlerin taksi kullanırken dikkatli olmaları ve mümkünse önceden belirlenmiş ücretler üzerinden anlaşmaları gerektiğini vurguluyor. Ayrıca dijital harita ve taksi uygulamaları kullanmak, dolandırıcılık riskini büyük ölçüde azaltıyor.

Dünya genelinde turistlerin gözde rotalarındaki taksi dolandırıcılıkları, hem yerli yönetimler hem de turizm şirketleri için önemli bir uyarı niteliğinde.

Muhabir: Ece Güneş