Manavgat Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında süren davada, tutuklu eski imar müdürü Osman Zafer Keçer ile diğer sanıkların ifadeleri dinlendi. Duruşmada hem siyasi iddialar hem de tartışmalı fatura kalemleri gündeme geldi.

Davanın üçüncü oturumunda, tutuklu ve tutuksuz sanıkların savunmaları ardı ardına alındı. Davada, imar uygulamaları, spor kulübü harcamaları ve belediye içindeki idari işleyişe dair çeşitli suçlamalar tartışıldı.

3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve aralarında görevden uzaklaştırılan belediye başkanı Niyazi Nefi Kara ile başkan yardımcısı Engin Tüter'in de bulunduğu 41 sanıklı davada, mahkeme heyeti özellikle imar süreçlerindeki karar mekanizmaları, spor kulübündeki mali hareketler ve belediye birimlerinin işleyişine yönelik beyanları tek tek kayda geçirdi. Oturumda, iddia makamının yönelttiği sorular ile sanıkların verdiği ayrıntılı yanıtlar zaman zaman dikkat çekici diyaloglara sahne oldu.

Demre Noel Baba Festivali başlıyor
Demre Noel Baba Festivali başlıyor
İçeriği Görüntüle

20 milyon Avro iddiası

Eski imar müdürü Osman Zafer Keçer, mahkeme başkanının soruları üzerine şunları söyledi: "1988 yılında işe başladığım Manavgat Belediyesi'nde 2016-2024 Eylül tarihleri arasında imar müdürlüğü görevini ifa ettim. İmarsız odalar nedeniyle 40 milyon lira ceza kesilen bir otelde yıkımın gerçekleştirilmemesi üzerine rüşvet aldığım iddiasıyla yargılanıyorum. Bu suçlamaları kabul etmiyorum, beraatimi talep ediyorum. Niyazi Nefi Kara'nın odasına gittiğimde, bana Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olacağını ve bunun için de 20 milyon avroya ihtiyacı olduğunu söyledi. Ben de 'Bu kadar parayı saymak için para makinesine ihtiyacımız olur' dedim. Kara'nın bu konuşmasını şaka olarak söylediğini düşünüyorum" dedi.

İmar süreçlerine ilişkin savunma

Keçer, aynı bölümde imar işlemleriyle ilgili genel savunmasını da şu ifadelerle sürdürdü: "Görev yaptığım süreç boyunca mevzuata uygun hareket ettim. Üzerime atılan rüşvet ve görevi kötüye kullanma suçlamalarını kabul etmiyorum. Hakkımdaki iddialar tamamen asılsızdır" dedi.

Spor kulübündeki mali işlemler

Tutuklu sanıklardan Mehmet Toşak ise Manavgat Belediyespor’daki imza yetkisi üzerinden yöneltilen sorulara şöyle yanıt verdi: "Manavgat Belediyespor’da imza yetkisine sahip dört yöneticiden biriyim. Belediyeye alınan malzemeler hakkında detaylı bilgi sahibi değilim. Ben sadece bana ödeme iş emriyle getirilen belgeleri imzalıyorum. Bu şekilde ödemeler yapılıyor. Bu nedenle içerik hakkında bilgim yok." dedi.

Tartışılan “Biber ve Armut” faturaları

Mahkeme başkanının, “549 kilo biber, 527 kilo kapya biber, 501 kilo üçburun biber, 811 kilo kırmızılahana, 879 kilo armut… Futbolcular bunları mı yiyor? Hiç mi merak etmedin?” sorusuna Toşak şu karşılığı verdi: "Sezonda 45 bin porsiyon yemek çıkıyor. Futbolcular ve teknik heyetle birlikte altyapı sporcuları da bu yemeklerden yiyor. Rakam dikkatimi çekmedi." dedi.

.

Kaynak: DHA