Kepez, 27 Mart–5 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Kitap Fuarı ile edebiyat dolu günlere hazırlanıyor. Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek fuar, 10 gün boyunca kitapseverleri yayınevleri, yazarlar, imza günleri ve söyleşilerle buluşturacak.

Antalya’yı UNESCO Dünya Kitap Başkenti yapma hedefiyle kültür ve edebiyat çalışmalarını sürdüren Kepez Belediyesi, “İnsan Okur” mottosuyla kapılarını açacak fuarda edebiyat, bilim, psikoloji ve güncel konulara odaklanan etkinliklere ev sahipliği yapacak. Kentte kültürel üretimi artırmayı amaçlayan organizasyonun, her yaştan okura hitap etmesi planlanıyor.

Şener Şen, Zengin Mutfağı’nda sahnelediği muhteşem performansıyla şehrine geliyor
Şener Şen, Zengin Mutfağı’nda sahnelediği muhteşem performansıyla şehrine geliyor
İçeriği Görüntüle

Başkan Kocagöz’den davet

Mesut Kocagöz, tüm kent sakinlerini fuara davet ederek kitapların birleştirici gücüne vurgu yaptı. Antalya’nın kültürünü, edebiyatını ve hafızasını birlikte inşa etme çağrısında bulunan Kocagöz, hedeflerinin Antalya’yı UNESCO Dünya Kitap Başkenti yapmak olduğunu söyledi.

Kocagöz, Kepez’in öncülüğünde kültürel üretimin güçlü bir merkez oluşturmasını, okuma alışkanlığının her yaşta yeniden canlandırılmasını ve dijital çağın imkanlarının kültürel üretimle buluşturulmasını amaçladıklarını ifade etti.

Kepez’de her yer kitap

Başkan Kocagöz, Türkiye’de ilk kez uygulanacak bir projeyi de duyurdu. Otobüs durakları, hastaneler ve bekleme alanlarına yerleştirilecek karekod sistemiyle vatandaşların kitap özetlerine ulaşabileceğini ya da kulaklıkla dinleyebileceğini belirten Kocagöz, bu uygulamayla okuma kültürünü günlük yaşamın doğal bir parçası haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kepez Kitap Fuarı, 27 Mart’ta kapılarını açacak ve 5 Nisan’a kadar Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak.

Muhabir: Ece Güneş