Serik Belediyesi’nin kasım ayı meclis toplantısı, Belediye Başkanı Kadir Kumbul başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının en dikkat çekici gündem maddesi, belediyenin Akdeniz Belediyeler Birliği’nden ayrılma kararı oldu.

Toplantı, gündem maddelerinin okunmasıyla başladı. Belediye Meclisi, 2014 yılından bu yana üyesi olunan Akdeniz Belediyeler Birliği’nden ayrılma önerisini görüştü. Konu üzerine söz alan Belediye Başkanı Kadir Kumbul, MHP’li Meclis Üyesi Cüneyt Güzel’in sorusu üzerine şu açıklamayı yaptı: “Benden önce bu birliğin Serik’e ne gibi bir katkısı oldu bilmiyorum. Ancak ben göreve geldiğimden beri hiçbir faydasını görmedim. Yaklaşık 1 milyon liralık yıllık aidat yükü var. Yüksek aidat nedeniyle Akdeniz Belediyeler Birliği’nden ayrılma kararı aldık.”

Antalya’da Noel ve yılbaşında açık otellerde yer kalmadı
Antalya’da Noel ve yılbaşında açık otellerde yer kalmadı
İçeriği Görüntüle

Yapılan oylamada, Serik Belediyesi’nin birlikten ayrılması kararı oy çokluğuyla kabul edildi.

Akdeniz Belediyeler Birliği'nin başkanlığını tutuklanmadan önce Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yürütüyordu. Böcek'in tutuklanmasının ardından başkanlığı vekaleten Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz yürütüyor.


Toplantı, diğer gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler bölümüyle sona erdi.

Muhabir: Ece Güneş