Cezaevinden Mesaj: "CHP Benim Ailem, Yolumuza Kaldığımız Yerden Devam Edeceğiz"
Rüşvet soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, kaldığı cezaevinden yazılı bir açıklama yaparak parti üyeliğinin askıya alınması kararına karşı sitem dolu mesajlarla sessizliğini bozdu.
Kara, açıklamasında Cumhuriyet Halk Partisi’yle olan bağını vurgularken, parti üyeliğinin askıya alınmasına da değindi. “Benim Cumhuriyet Halk Partililiğim daha küçücük çocukken duvarlara ‘Ecevit’ yazmakla, ‘altı ok’ çizmekle başladı” diyen Kara, üyeliğinin askıya alınmasını partinin uğradığı planlı bir algı operasyonuna karşı verilen refleks olarak değerlendirdi.
Kara, “Siyasi tarihimizde olağanüstü dönemlerin olağanüstü kararları beraberinde getirdiğini kuşaklardır deneyimliyoruz” ifadeleriyle süreci ele aldı.
“İftiralarla Partimi Ele Geçirme Hayali Kurdular”
Açıklamasında, yürütülen soruşturmanın siyasi bir zemine oturtulduğunu savunan Kara, “Yaşadığımız süreç iftira ve yalanlarla 'CHP’yi ve Niyazi Nefi Kara’yı itibarsızlaştırırız, belediyeyi de ele geçiririz' hayaliyle elini ovuşturanlar için büyük bir başarısızlıkla sonuçlandı” dedi. Kara, partisinin temiz siyaset anlayışına olan inancını koruduğunu belirtti.
Yargı sürecinin sonunda haklılıklarının ortaya çıkacağına inandığını vurgulayan Kara, “Cumhuriyet Halk Partisi benim ailemdir. Yarın yargılama süreci tamamlanıp haklılığımız ortaya çıktığında yolumuza Cumhuriyet Halk Partisi’nin temiz siyaset anlayışını benimseyen evlatları olarak kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.
Mesajını “Sizleri çok seviyorum. Saygı ve sevgilerimle” sözleriyle noktalayan Niyazi Nefi Kara, açıklamasını Döşemealtı Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden paylaştı.
CHP’de Manavgat'ta 3 isme ihraç yolunu göstermiş, Kara ve Eski Başkan Sözen'in parti üyeliğini askıya aldığını ilan etmişti.
Parti Sözcüsü Deniz Yücel, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Antalya Manavgat Belediyesi'nde rüşvet iddialarının merkezinde yer aldığı belirtilen Engin Tüter, Cengiz Coşar ve Hüseyin Cem Gül'ün kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini duyurdu. Yücel, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu olaylardaki tek kusuru, bu adamın, bu baklavacının meclis üyesi yapılmasıdır” ifadelerini kullandı.
MYK kararları kapsamında, halen tutuklu bulunan Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ile önceki dönem belediye başkanı Şükrü Sözen’in de parti üyelikleri askıya alınmıştı.
Baklava Kutusundan 110 Bin Euro Çıkmıştı
Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında aralarında belediye yöneticileri ve meclis üyelerinin de bulunduğu 19 kişi tutuklanmış, 16 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Soruşturmanın simge görüntüsü haline gelen bir videoda, Belediye Başkan Yardımcısı Engin Tüter'in bir kişiyle buluşarak, baklava kutusu içerisinde 110 bin euro aldığı anlar da kayıt altına alınmıştı.





