Antalya Barosu’ndan yapılan açıklamada, Bakanlığın programında yer alan bu etkinlikle ilgili herhangi bir davet veya bilgilendirme yapılmadığı belirtilerek, “Avukatların meslek kuruluşu olan Baro’ya haber verilmeden düzenlenen bu toplantıyı doğru bulmuyoruz” denildi.

Açıklamada, Adalet Bakanı’nın Baro’ya karşı tutumunun, dönemin yönetim pratikleri dikkate alındığında, “adalete, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne ve bağımsız savunmaya olan mesafeyi eylemli olarak ortaya koyduğu” ifade edildi.

“Zincir marketler 20 metre arayla açılıyor, esnafı bitiriyor”
“Zincir marketler 20 metre arayla açılıyor, esnafı bitiriyor”
İçeriği Görüntüle

Baro, ayrıca geçen hafta haciz sırasında silahlı saldırıya uğrayan ve tedavisi hastanede süren bir avukat için Bakan’dan bir ziyaret veya açıklama beklediklerini hatırlattı. Açıklamada, “Meslektaşımızın yaşam hakkını tehdit eden bu vahim olayın üzerinden günler geçmesine rağmen failin yakalanamaması ve Bakan’ın sessizliği, hazin bir tabloyu ortaya koymaktadır” denildi.

Muhabir: Ece Güneş