Van’ın Tuşba ilçesinde Richter ölçeğine göre 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 08.52’de gerçekleşen deprem, yerin 7 kilometre derinliğinde kaydedildi. Sarsıntı başta Van olmak üzere Ağrı, Bitlis, Iğdır ve Hakkari’de de hissedildi.
Vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı
Depremin ardından bazı yurttaşlar tedbir amaçlı evlerinden çıkarak cadde ve parklarda toplandı. Kısa süreli paniğe neden olan sarsıntı sonrası vatandaşların bir kısmı bir süre dışarıda bekledi.
AFAD: Saha tarama çalışmaları sürüyor
AFAD tarafından yapılan açıklamada, deprem sonrası şu ana kadar herhangi bir olumsuzluğun tespit edilmediği bildirildi. Açıklamada, saha tarama çalışmalarının devam ettiği vurgulandı.
Bakanlardan peş peşe açıklamalar
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ulaşan ihbarların değerlendirilmesi sonucunda herhangi bir can kaybı veya ciddi olumsuzluk bulunmadığını açıkladı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ekiplerin sahada olduğunu belirterek gelişmelerin yakından takip edildiğini ifade etti.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise ilk bilgilere göre ulaşım ve haberleşme altyapısında herhangi bir aksaklık yaşanmadığını duyurdu.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu da yaptıkları açıklamalarda sürecin yakından takip edildiğini ve şu ana kadar olumsuz bir durum bildirilmediğini belirtti.
İlk belirlemelere göre can kaybı yok
Yetkililerden yapılan açıklamalara göre deprem sonrası herhangi bir can kaybı ya da ciddi hasar ihbarı bulunmuyor. Bölgede ekiplerin saha tarama çalışmaları devam ediyor.





