Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı, Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ile Başkan Yardımcısı Sıla Ceyhan Berkaya hakkında “çıkar amaçlı suç örgütü kurma, rüşvet alma, zimmet, irtikap ve malvarlığı değerlerini aklama” suçlarından ağır ceza istemiyle iddianame hazırladı.
İddianamede, belediye bünyesinde görevli bazı isimlerin ve belediye ile bağlantılı iş insanlarının ihalelere fesat karıştırma, ruhsat işlemleri karşılığında rüşvet alma, paravan şirketler üzerinden belediye kaynaklarını zimmete geçirme gibi yöntemlerle örgütlü şekilde haksız kazanç sağladıkları ileri sürüldü.
Başsavcılığa yapılan şikayetlerde, Victory Oteller zinciri sahibi Zafer Süral ile Dream World Otelleri sahibi Kadirhan Berber, Belediye Başkanı Kara ve yardımcısı Berkaya’nın yönlendirmesiyle Kara’nın yeğeni Hüseyin Cem Gül ile belediye personeli Demir Demir’in kendilerinden rüşvet istediğini belirtti. Şikayetçiler, ses kayıtları ve WhatsApp yazışmalarını da delil olarak sundu.
Soruşturma kapsamında CMK 135 ve 140. maddeleri uyarınca dinleme ve teknik takip kararı alındı. Elde edilen delillere göre, şüphelilerin:
İnşaat, iskan ve iş yeri ruhsatı işlemlerinde rüşvet aldıkları,
Kaçak yapı ve ruhsatsız işletmeleri görmezden geldikleri,
Belediyeye ait ihalelerde paravan şirketlerle usulsüzlük yaptıkları,
Otel işletmecilerine kendi yakınlarına ait şirketlerden alışveriş yapmaları yönünde baskı kurdukları,
tespit edildi.
İddianameye göre, söz konusu yapı hiyerarşik ve sürekli bir örgüt yapılanması gösteriyor; kamu gücünün kötüye kullanıldığı, görev ve yetkilerin “çıkar sağlama amacıyla” örgütlü biçimde yürütüldüğü vurgulandı.



