Ankara’da Doruk Madencilik işçileri, ödenmeyen hakları için başlattıkları eylemlerini sürdürüyor. Bağımsız Maden-İş öncülüğünde Enerji Bakanlığı’na yürümek isteyen işçilere polis müdahale ederken, sendikanın genel başkanı Gökay Çakır ile örgütlenme uzmanı Başaran Aksu gözaltına alındı.


13 Nisan’da Eskişehir’den Ankara’ya yürüyerek gelen maden işçileri, haklarını almak için başlattıkları direnişi sürdürüyor. Kurtuluş Parkı’nda bekleyişlerini devam ettiren işçiler, eylemlerinin 16’ncı gününde, açlık grevlerinin ise 8’inci gününde bir kez daha Enerji Bakanlığı’na yürümek üzere harekete geçti.

Ancak işçiler, bakanlığa yürümek isterken çevik kuvvet ekiplerinin kurduğu polis barikatıyla karşılaştı. Milletvekillerinin de destek verdiği yürüyüş girişiminde işçiler sloganlar eşliğinde barikata yöneldi. Polis müdahalesi sırasında Gökay Çakır ve Başaran Aksu gözaltına alındı.

“Hakkımızı almadan dönmeyiz”


Eylem alanında konuşan işçiler, talepleri karşılanana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı. Bir işçi, Enerji Bakanlığı’na yürümek istediklerini günlerdir dile getirdiklerini belirterek, “Bekledik ama bir dönüş olmadı. Yürüyüş hakkımızı kullanmak istedik. Hakkımızı almadan dönmeyeceğiz” dedi.

Başka bir işçi ise yaşadıkları duruma tepki göstererek, “Bizi burada mağdur etmesinler. Suçumuz ne? Hakkımızı aramak suçsa suç işliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir kez daha müdahale


Kurtuluş Parkı’nda abluka altında bekleyişlerini sürdüren işçiler, gün içinde bir kez daha Enerji Bakanlığı’na yürümek için harekete geçti. Ancak işçiler yine polis engeliyle karşılaştı.

Müdahale sırasında Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Gökay Çakır ile örgütlenme uzmanı Başaran Aksu yeniden gözaltına alındı.

Sendikanın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise gözaltılara tepki gösterilerek, “Sadece Gökay Çakır’ı, Başaran Aksu’yu gözaltına almakla bizi yıldıramazsınız. Hepimizi alın, buradayız” denildi.

Ankara'ya yürüyen maden işçilerine müdahale: Gözaltılar var
Ankara'ya yürüyen maden işçilerine müdahale: Gözaltılar var
İçeriği Görüntüle

Ara başlık: Gerilim sürüyor
Polis barikatı önünde bekleyişini sürdüren işçiler, Enerji Bakanlığı yetkilileriyle görüşme talebini yinelerken, alandaki gerilim zaman zaman yükseliyor. İşçilerin eylemi ve bekleyişi devam ediyor.

Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi