ksu ilçesinin turizm bölgesi Kemerağzı Mahallesi’nde belediye ekiplerinin kaçak yapılara yönelik yıkım kararı, yaz sezonunun ortasında uygulanınca gerginliğe yol açtı. İş makinelerinin önüne yatan işletmeciler polis müdahalesiyle karşılaştı; bir işletme sahibi ise kendini yakmaya kalkıştı.

Aksu Belediyesi, Mülkiye Müfettişliği ve Antalya Valiliği kararı doğrultusunda sabah saatlerinde yıkım için harekete geçti. Polis ve zabıta ekiplerinin de destek verdiği çalışmada, turizm sezonunun yoğunluğunu gerekçe göstererek yıkıma direnen bazı işletme sahipleri iş makinelerinin önüne yattı. Bir işletmeci kendini yakma girişiminde bulundu, ancak polis son anda müdahale etti. Olayların büyümesi üzerine kalabalığa biber gazı ve TOMA ile müdahale edildi, bölgede kısa süreli arbede yaşandı.

Antalyaspor’da olağanüstü genel kurul tamamlandı: Başkan Rıza Perçin
Antalyaspor’da olağanüstü genel kurul tamamlandı: Başkan Rıza Perçin
İçeriği Görüntüle

İşletmeciler: Sezon Sonu Beklenebilirdi

İşletme sahipleri kararın sezon ortasında uygulanmasına tepki gösterdi. Emin Şen isimli esnaf, “Bu sezon yıkım yapılmayacağı söylenmişti. Ruhsatım var, 5 milyon lira zarar ettim. Bizi üç ay daha idare edebilirlerdi” dedi.

Bir diğer işletme sahibi İsmail Karaçalı ise, mahkeme sürecinin devam ettiğini belirterek, “Yürütmeyi durdurma kararım var. Bugün itibarıyla 200 milyon lira zararım var” ifadelerini kullandı.

Belediye: Kamusal Alan İşgal Edildi, Uygulama Yasaldır

Aksu Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, yıkım işleminin 17 Haziran’da tebligatla duyurulduğu, ilan panoları ve araçla yapılan anonslarla halkın bilgilendirildiği belirtildi. Açıklamada, “Kemerağzı Turizm Bölgesi’nde belediyemize ait park alanlarını kanuna aykırı şekilde işgal eden yapılarla ilgili, Mülkiye Müfettişliği ve Valilik kararı doğrultusunda işlem yapılmıştır. Geçmişte bu işgallere göz yuman yöneticiler hakkında adli süreç başlatılmıştır. Alanlar halkın kullanımına açık park olarak düzenlenecektir” denildi.

Sezon Ortasında Yıkım Tartışması

Yıkımın turizm sezonu ortasında gerçekleştirilmesi, esnaf ve belediye arasında sezonluk planlamaya dair çelişkiyi gözler önüne serdi. Belediye uygulamanın yasal olduğunu vurgularken, işletmeciler ekonomik zararın telafisinin imkânsız olduğunu belirtti.

Muhabir: Ece Güneş