Antalya Valisi Hulusi Şahin, Kaleiçi’nde faaliyet gösteren turistik işletmelerin yangına dayanıklı hale getirilmesi için kurumlar arası iş birliğiyle yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yangın yönetmeliğine uygun şekilde gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayan Vali Şahin, özellikle Muratpaşa ilçesi sınırlarındaki Kaleiçi bölgesinde ruhsat sorunları olan işletmelerin de gündeme geldiğini belirtti.

TSE Bölge Müdürü’nün de katıldığı toplantıda, daha önce önerilen boya uygulamasının yangın dayanıklılığı açısından yetersiz olduğu ifade edildi. TSE standartlarına uygunluk taşımayan bu yöntem yerine yeni alternatifler üzerinde duruldu.

Antalya, organ bağışında Türkiye lideri oldu
Antalya, organ bağışında Türkiye lideri oldu
İçeriği Görüntüle

Vali Şahin, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kurul Müdürü ve ilgili teknik ekiplerle birlikte yapılan değerlendirmede, yangına dayanıklı sertifikalı ahşap kapılar ve ahşap kaplamalı çözümlerin kullanılabileceğini söyledi. İç kısmı metal veya beton olan, dış yüzeyi ise ahşapla kaplanan bu yapı elemanlarının merdiven, döşeme ve benzeri alanlarda kullanılabileceği bildirildi.

Her işletme için ayrı ayrı mimari proje hazırlanması gerektiğini belirten Şahin, bu projelerin kurul onayına sunulacağını ifade etti. Dernek başkanlarının üyeleriyle görüşerek işletmelerin bu sürece katılımını sağlayacaklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Muratpaşa Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı İl Müdürlüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Antalya Sanayi ve Ticaret Odası ve sivil toplum kuruluşlarının da sürece dahil olacağını açıklayan Şahin, “Kaleiçi’nde turizm devam edecek ancak turistik faaliyetler yangına dayanıklı yapılar içinde sürdürülecek” dedi.

Editör: Ece Güneş