Çalışmalar, Yavuz Özcan Parkı’nın yanı başında bulunan Kadınyarı ve Falez-2 Park bölgelerinde iki ayrı noktada, toplam 6 istasyonda gerçekleştirildi. Etkinliğe AFAD’ın yanı sıra ANDA Arama Kurtarma, Maksat Arama Kurtarma, Kırmızı Kasklılar Arama Kurtarma, SKUT, İHH, SAR Arama Kurtarma, AKUT ve İMH ekipleri de katıldı.

Ekipler, yamaçta güvenli iniş sağlamak amacıyla halat ve emniyet düzeneklerini kurduktan sonra falezlerde kapsamlı bir temizlik yaptı. Çalışmalarda plastik atıklar, sigara izmaritleri, cam şişeler ve ambalaj atıkları toplanırken, yamaçta hayvan ölüsüne de rastlandı.

Muratpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Okan Çelik, "Falezlerde geniş bir alanda, Antalya Valiliği koordinasyonunda AFAD ve sivil toplum kuruluşlarımızın dağcılık ekipleriyle temizlik çalışması gerçekleştirdik. Belediye ekiplerimiz daha çok güvenli ve ulaşılabilir alanlarda çalışma yürütürken, özel ekipman ve teknik uzmanlık gerektiren zorlu bölgelerde ise sivil toplum kuruluşlarının dağcılık ekipleri AFAD ile birlikte görev aldı" dedi.





