Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'ne göre, pazar yerlerinde satış yapan esnaflar da dahil olmak üzere vergiden muaf olmayan tüm mükelleflere POS cihazı bulundurma zorunluluğu getirildi. Bu kapsamda pazarcıların da pazarda POS cihazı bulundurması zorunlu koşuldu.
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın tebliğine göre pazarlarda 15 Ağustos itibariyle POS cihazı kullanmak zorunlu olacak. Bu zorunluluğa uymayan esnaflara cezai işlem uygulanabilecek.Uygulamayla birlikte tüketiciler pazar alışverişini nakit para dışında kredi veya banka kartıyla yapabilecek.
Düşük komisyonlu ödeme sisteminin entegre edileceği pazar pos cihazlarında kayıt dışı ekonomiyle mücadele ve vergi kayıplarını önleme amacı taşınıyor.





