Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Etiler Mahallesi’nde bulunan Vali Saim Çotur İlköğretim Okulu’nda yaşandığı öne sürülen olaylar, kamuoyunda yankı uyandırdı. İddiaya göre, okulda eğitim gören iki RAM öğrencisi, bazı öğrenciler tarafından yaklaşık 10 gün boyunca fiziksel ve psikolojik şiddete maruz bırakıldı.

"2025 zor bir yıl oldu, yatırımlar 2026’ya kaydı"
"2025 zor bir yıl oldu, yatırımlar 2026’ya kaydı"
İçeriği Görüntüle

Veliler Sinem Özcan ve Gamze Gülhan, yaşananları karakola ve CİMER’e taşıdıklarını belirtti.

“Tehdit, para isteme ve şiddet” iddiası

Velilerden Sinem Özcan, çocuklarının tehdit edildiğini ve zorla para ile değerli eşyaların istendiğini öne sürdü. Özcan, öğrencilerin “evden para ve altın getirme” yönünde baskıya uğradığını, ayrıca “ailelerine zarar verme” şeklinde tehditler aldıklarını iddia etti.

Ayrıca bazı öğrencilerin okul içinde ve dışında kesici aletlerle tehditte bulunduğu yönündeki iddialar da veliler tarafından dile getirildi.

Velilerden güvenlik ve denetim çağrısı

Veliler, okulda güvenlik zafiyeti olduğunu savunarak olayların daha önce de yaşandığını ileri sürdü. Şikâyet sürecini başlattıklarını belirten aileler, çocuklarının güvenliğinin sağlanması için yetkililere çağrıda bulundu.

Olayla ilgili idari ve adli süreçlerin başlatıldığı ifade edilirken, soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: Antalya Gündem