Yılbaşı'nda Antalya'da oteller dolu Yılbaşı'nda Antalya'da oteller dolu

Çok sayıda davetlinin katılımıyla yapılan toplantıya, Bakan Ersoy'un eşi Pervin Ersoy, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı, Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü Türkiye Kültür Yolu Festivali Müdürü Selim Terzi de katıldı. Bakan Ersoy, Antalya Kültür Yolu Festivali'nin, yaygın kültür ve sanat alanında büyük bir organizasyon olduğunu, Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'nin en önemli rotalarından biri olduğunu söyledi. Dünyanın en önemli turizm merkezlerinden Antalya'ya farklı alanlarda katkı sağlamaya devam ettiğini söyleyen Bakan Ersoy, "Antalya'nın kültürel gelişimine sahip çıkarken tarihin en önemli katkıya kavuşturulmaya başlandı. Altyapı çözüme kavuştururken tarımı ihmal etmedik. Sahillerimize değer katan çalışmalar yapıldı. Turizmi, 365 Günü yayabilmek için çeşitlendirdik" dedi.

7 BÖLGE, 16 ŞEHİRDE DÜZENLENİYOR

Dünya turizm makarnasından daha yüksek ücret alabilmek için görevlerinin, Antalya'nın sahip olduğu tüm güzelliklerin, değerlerin ve olanakların daha da göründüğünü kaydeden Ersoy, "İşte bu bakış açısıyla bakanlık olarak yeni bir görüş ortaya koyduk.'Kültür ve Sanatla Bütünleşmiş Bir Turizm anlayışıyla gelişen kültür politikalarının bir sonucu olan Türkiye Kültür Yolu Festivali, bunların sayısı ile bugün dünyanın en büyük festivali halinde geldi. 4 yıl önce bir şehirde başladık, bu yıl 7 bölgede 16 şehirde devam ettirdiğimiz festival, Avrupa'nın en seçkin kültür sanat festivali. Barındıran Avrupa Festivaller Birliği'nin kabul edildiğini, burada temel amacımız, gelişen kültür ve sanat alanı değerleri bünyesinde uluslararası sanatçıların bir araya gelmesiyle ortaya çıkacak zenginliğimizle buluşturmaktır" diye konuştu.

MARKA ŞEHİRLER HEDEFİ

Türkiye'nin 7 bölgesinde ve birçok farklı şehrin sokaklarında sanatın etkisi tıslayarak dile getiren Ersoy, "Dünyanın en önemli sanatçıları sakladığımız konserlerde şarkılarını seslendirirken, halkımız bu şarkılara ayrılıyor. Çağdaş sanatın en seçkin örnekleri, festival kapsamındaki galerilerimizde sergileniyor. Geleneksel sanatların en müstesna örnekleri, usta isimlerin eserleri de yine halkımızla buluşuyor Kültür Yolu Festivallerimiz'le şehirlerin somut ve somut olmayan miraslarını herkesle buluşturmayı ve şehirlerimizi marka şehirler haline getirmeyi hedeflediğimiz bir kültür. ve turizm atılımını gerçekleştirmiş bulunuyoruz" dedi.

77 NOKTADA 285 ETKİNLİK

Bakanlık olarak sanat ve alana yatırım yapmaya devam edecekleri ve dünyanın en önemli sanatçılarının getirileceğini anlatan Bakan Ersoy, 2 Kasım'da başlayıp 9 gün sürecek olan Antalya Kültür Yolu Festivali'nde konserler, sergiler, söyleşiler ve yaşadığı güncel etkinliklerin arttığını kaydetti. Ersoy, "Şehrin çeşitli noktalardaki etkinliklerinde sanatçılarımız, Antalyalılar ile yerli ve yabancı ziyaretçilerimizle buluşacak. Antalya'mızın ekonomik, tarihi, kültürel ve turistik özellikleri ve imkanlarını da bu vesileyle daha da görünmeyi hedefliyoruz. Düzenlenen etkinlikler ve tanıtımlarla Antalya'mızın zamanındaki, ekonomimizdeki, Turizmimizdeki, kültür ve sanat hayatımızdaki gelişmeleri de özellikle vurgulayacağız. Şehrin sahip olduğu kültür-sanat mekanlarının, müze ve ören yerlerinin büyük bir yeri. Festivalimizin bir kısmını ev sahipliği yapacak ve sanatseverlerimizi misafir edecek" diye konuştu.

KONYAALTI'NA ÇOCUK KÖYÜ KURULDU

Konyaaltı Beach Park'a bir ana sahne gösterimi, programlar Çocuk Köyü'nde mevcut etkinlikler, atölyeler, oyunlar ve tiyatrolar hazırladıklarını belirten Ersoy, "Çocukların ekranlardan gösterim çizgi film karakterlerinin sahne gösterileri, panayır çadırları, tematik oyun alanları, müzik, drama, dans, bale ve resim gibi sanat eğitimlerinin yapıldığı aktivite çadırları Çocuk Köyü'nde olacak. Halkın izleyebileceği tasavvuf müzikleri, klasik müzikten opera, popüler müzikten dünya ezgilerine ve tiyatroya kadar geniş bir yelpazede halkımızı farklı mekanlarda sahne performanslarıyla buluşturacağız" dedi.

DİJİTAL VE GELENEKSEL SANAT

Devlet Tiyatroları ile Devlet Operası ve Balesi'nin sezon boyunca kapalı sahnelenen oyunları ve performanslarının da festivalde başarılı olduğunu söyleyen Ersoy, "Şehrin çeşitli noktalarda da dijital sanattan geleneksel sanatlara kadar ilgi çekecek ve zihinlere kazınacak çeşitli sergilerimiz olacak. sanatseverin katılabileceği heykel, resim, ebru, moda, çini gibi farklı yerlerde sanat atölyelerine ve atölyelere da ev sahipliği yapacak" diye konuştu.

GEZEN SİNEMA TIR'I

Son 7 yılda 61 şehir 358 ilçede toplam 895 bin izleyiciyle buluşan Gezen Sinema TIR'ının da Antalya'da genişlediği Ersoy, "Festival edilebilirliğin farklı noktalarında kültürümüz, şehrimizi daha yakın tanımaya imkanı sağlayan gezilerimiz de olacak. ve geliri işaretli ürünlerle de öne çıkan bir şehrimiz. Antalya'da tam 13 noktayı Festival Lezzet Durağı olarak belirledik.Belli paralarla elimizdeki bu noktalarda asırlara dayanan, lezzetleri hikayesiyle, malzemeleriyle ziyaretçilerimiz deneyimleme olanağına sahip olacaklar" dedi.

FİLİSTİN UNUTULMADI

İnsanlık olaylarında en büyük saldırılarından birine maruz kalan Filistin'i de unutmadıklarını dile getiren Ersoy, şunları söyledi: "Filistin olaylarına vurgu yapan karikatürleriyle dikkati çeken Naci el Ali'nin, özgürlük mücadelelerinin sembol biri haline gelen Hanzala karakterlerinden oluşan sergisi de Karatay Medresesi'nde görülebilecek Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak kültür ve sanat hayatına her alanda katkı sağladığımızı belirterek, bu etkinliklere katkı sağladığımızı herkese teşekkür ediyorum." (

Editör: Ece Güneş