Antalya Kültür Sanat, 3 Aralık 2024 Salı, saat 17:00’ de, araştırmacı ve yazar Emin Altıner moderatörlüğünde akademisyen Ayşe Odman Boztosun’u ağırlıyor. Prof. Odman Boztosun, kısa sürede büyük ilgi gören kitabı Anayasa Candır’ın öyküsünü paylaşacak. Kitabın İngilizce çevirisi tanıtımının da yapılacağı söyleşi sonrasında yazar kitaplarını okurları için imzalayacak. ‘Anayasa Candır’, hukuk devleti kurgusunu insancıl bir dokunuşla anlatan, yediden yetmişe herkese hitap eden fantastik bir kısa roman. Yazar kitabi ile insanlık ve cumhuriyet değerlerini barındıran bu kurguyu herkesin öğrenmesini ve vatandaşlık bilincini güçlendirmesini hedefliyor. Prof. Dr. Odman Boztosun, Robert Kolej, İstanbul Hukuk ve Oxford Üniversitesi mezunu. Yirmi sekiz yıllık hukuk kariyerinin on beş yılını Akdeniz Üniversitesinde geçiren yazarın akademisyenlik yolculuğu ticaret hukukundan etik temellere uzanan renkli bir serüven. Bu serüvenin en önemli aktörleri ise birlikte olmaktan keyif aldığı, öğrenme azmini ve merakını körükleyen öğrencileri. Anayasa Candır’ın önsözünde de yazdığı gibi, “Hoca öğrencinin öğrencisidir.”

Antalya Kültür Sanat 5 Aralık Perşembe günü saat 19.30’da “Antalya Merakı Söyleşileri” gerçekleştirecektir. Antalya Kültür Sanat'ta her ayın ilk perşembesi düzenlenen Antalya Merakı söyleşilerinin bu ayki konuğu, Side kazı başkanı Prof. Dr. Feriştah Alanyalı olacak. Alanyalı, Side Antik Kenti'nde yapılan kazılarda elde edilen bulguları ve bu bulgulara dair yorumlarını katılımcılarla paylaşacak. Ayrıca, Side'yi diğer antik kentlerden farklı kılan özellikleri ve bu kazıların bölgenin tarihini aydınlatma konusundaki önemine değinecek.

 12 Aralık Perşembe günü saat 19.00’da “Kent Söyleşileri” gerçekleştirecektir. Antalya Kültür Sanat'ta her ayın ikinci perşembesi düzenlenen Kent söyleşileri'nin bu ayki konukları, Cevat Alp (gazeteci) ve Bülent Kantarcılar (Kuşaktan Kuşağa Antalyalılar Derneği Başkanı) olacak. Yerli Malı Haftası ve yılbaşı kutlamaları konusu ele alınacaktır. Söyleşide, yerli üretimin önemi ve ekonomiye katkıları üzerinde durulacak; ayrıca yılbaşı kutlamalarının kültürel ve toplumsal boyutları üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirilecektir. Yerli Malı Haftası'nın tarihsel arka planı ve günümüzdeki yeri tartışılacak; yeni yıl kutlamalarının, geçmişin geleneklerini nasıl yaşatıp, geleceğe nasıl ilham verebileceği üzerinde durulacaktır.


15 Aralık Pazar günü saat 14.00’te “Yılbaşı Ağaçları Atölyesi” gerçekleştirecektir. Bu yılbaşı, minik ellerin yaratıcı gücünü keşfedeceğiz! Kil ile yılbaşı ağaçları atölyemizde, çocuklar hem eğlenecek hem de kendi özel yılbaşı süslerini yaratacak. Kilin şekil alırken büyüsünü keşfedecek, rengarenk boyalarla ağaçlarını süsleyerek yılbaşı ruhunu evlerine taşıyacaklar. Yaratıcılıklarını ve el becerilerini geliştirecekleri bu keyifli atölyede, çocuklar hem eğlenceli vakit geçirecek hem de kendi tasarladıkları yılbaşı ağaçlarını ortaya çıkaracaklar. 

“Su ulusal güvenlik meselesidir, buna göre politika oluşturulmalıdır" “Su ulusal güvenlik meselesidir, buna göre politika oluşturulmalıdır"

19 Aralık'ta 3 etkinlik birden

19 Aralık Perşembe günü saat 19.00’da “Resim Okuma Atölyesi” gerçekleştirecektir. AKS’ta düzenlenen "Resim Okumaları" öğrenme serisi, "Barok Sanatını Anlamak" atölyesi ile devam ediyor. Bu atölyede katılımcılar, 17. yüzyılda yaşanan dini ve siyasi gelişmelerin sanata tesirini ve bu yolla gelişen Barok dönemi estetiğini, dönemin ana temalarını ve Barok dönemi usta sanatçılarından Caravaggio’nun yaşamı ile eserlerini eğitmen Serkan Hızlı eşliğinde derinlemesine inceleme ve öğrenme imkânı bulacaklar. Aynı gün aynı saatte  “Korkma Biz Varız Söyleşileri” nde de  Antalya Kültür Sanat’ta Klinik Psikolog Ayşe Özlem Özel ile her ayın üçüncü Perşembesi yapılacak söyleşide bu ayın konuğu Uzman Klinik Psikolog Ceren Sarı olacak. "Mutluluk Psikolojisi" konulu söyleşide; bireylerin mutluluk arayışında karşılaştıkları zorluklar, mutluluğun psikolojik temelleri ve yaşam kalitesini artırmaya yönelik nelerin yapılması gerektiği üzerine konuşulacaktır. 

“Yeni Yıl Seramik Atölyesi” gerçekleştirecektir. Yeni yıla adım atarken, hepimizin içini umut ve yeniliklerle dolduran bu dönemde, sevdiklerimize el emeğiyle hazırlayacağımız özel ve anlamlı hediyeler tasarlamak için sizleri "Seramik Yeni Yıl Aksesurları" atölyemize davet ediyoruz. Bu atölyede, seramik çamuru ile çalışarak, 2025 yılına renkli ve yaratıcı bir başlangıç yapacağız. Katılımcılar, yeni yıl için zarif ve özgün dekoratif aksesuarlar üretecek; aynı zamanda eski yılı değerlendirip, yeni yıl için dilekler ve umutlar paylaşarak anlamlı bir deneyim yaşayacaklar. 

21 Aralık Cumartesi günü saat 16.00’da “Vizyon Panosu Atölyesi” gerçekleştirecektir. Kolaj çalışması, bir yıkım ve yeniden inşa sürecidir. Artık kullanılmayan, eskiyen parçaların yeni bir bakış açısıyla bir araya getirilmesiyle ortaya çıkan bu yaratıcı yolculuk, bize geçmişle bağ kurarken aynı zamanda geleceğe dair umutlarımızı da şekillendirme fırsatı sunar. Seçtiğimiz parçalarla kendi sanat eserimizi oluşturur ve bu süreçte kendimizle yeni bir keşfe çıkarız. Vizyon panosu, kolajın merkezde olduğu, bireysel veya kolektif dileklerimizi, hedeflerimizi ve isteklerimizi ifade ettiğimiz bir çalışma biçimidir. Farklı dergi ve gazetelerden ilgimizi çeken parçalar, görsel malzemeler (tüy, boncuk, taş, düğme, ip vb.), kelimeler ve renklerle yeni imgeler yaratırız. Bu imgeler, sadece bugünü değil, aynı zamanda geleceğe dair umutlarımızı ve hayallerimizi de yansıtarak içsel bir yolculuğun kapılarını aralar. Yeni bir yıla girerken, hem bireysel hem de kolektif olarak daha umutlu bir bakış açısı kazanmak ve dayanışmayı güçlendirmek için birlikte yaratıcı bir yolculuğa çıkacağız. Bu çalışma, hem kendimizi hem de geleceğimizi şekillendirme fırsatıdır! 

22 Aralık Pazar günü saat 13.30’da “Hayallere Yolculuk” tiyatro oyunu gerçekleştirecektir. AKS Sahne I “Hayallere Yolculuk” + 3 yaş çocuk oyunu 22 Aralık Pazar Saat: 13.30 “İki kafadar arkadaşın imkansızlıklara rağmen hayallerinden vazgeçmemesi, hayal kurmayı unutan bizlere örnek oluyor. Bazı yolculuklar bizi çocukluğumuza götürürken, bazı yolculuklar da içimizdeki çocuğu hayallerine kavuşturuyor. Gelin, birlikte bir yolculuğa çıkalım.” 

Yeni yıl için özel etkinlikler

26 Aralık Perşembe günü saat 19.00’da “Yeni Yıl: Yeni Oyunlar Atölyesi” gerçekleştirecektir.Yılbaşına hazırlık sürecinde stres ve kaygıyı bir kenara bırakarak, yaratıcı ve eğlenceli bir deneyim yaşamanızı sağlamayı amaçlamaktadır. Katılımcılar, hareketli ve farklı oyunlar aracılığıyla kendilerini özgürce ifade etme, yeni insanlarla tanışma ve yaratıcı düşünme fırsatı bulacaklar. Oyun oynamak, yetişkinler için önemli bir gevşeme, duygusal düzenleme ve sosyalleşme aracıdır; aynı zamanda zihinsel ve bedensel enerjiyi yenileyen etkili bir yöntemdir. Bu atölye, katılımcılara, içlerindeki çocuğu yeniden keşfetme ve yılbaşına enerjik bir başlangıç yapma imkânı sunacaktır. Yeni yıla keyifli ve yenilenmiş bir adım atmak isteyen herkesi bu unutulmaz deneyime katılmaya davet ediyoruz. 

28 Aralık Cumartesi günü saat 13.30’da “Yılbaşı Kartpostalları ve Süsleri Atölyesi” gerçekleştirecektir. Yılbaşı için hayal gücünüzü konuşturacağınız harika bir atölye ile karşınızdayız. Minik sanatçılar, yılbaşı kartpostalları ve süsleri yaparak yaratıcılıklarını sergileme fırsatı bulacaklar. Bu atölyede, renkli malzemelerle dolu bir dünya sizi bekliyor. Çocuklar, farklı teknikler kullanarak kendi tasarımlarını yaratacak, hayallerindeki yılbaşı atmosferini oluşturacaklar.

AKS Müzikseverleri unutmadı

28 Aralık Cumartesi günü saat 16.00’da “Müziğin Ruhu ve Felsefe -2 ” konferansını gerçekleştirecektir. "1952 yılında Nobel Barış Ödülü'nü alan Albert Schweitzer bir hekim, bir filozof, teolog, bir org tamircisi ve virtüöz bir müzisyendi. Hayata Derin Saygı Etiği'nin kurucusu olan düşünürün iki temel ilkesi vardı: 1. Ben hayatı yaşamak isteyen bir hayatım. 2. Hayatı koruyan ve destekleyen iyidir; hayatı kısıtlayan ise kötü. Yaşamının önemli bir kısmını Afrika'da kurduğu hastanede hekim olarak geçiren Albert Schweitzer'in hayata olan derin tutkusu, kendini etikle estetiğin birlikteliğindeki Johann S. Bach'ın müziğinde bulur." 

Editör: Ece Güneş