Söz konusu başarıyı her yıl Dünyada ortalama sadece 300 kişinin başardığını anlatan Demirok,

“Aynı zamanda binlerce öğrencinin arasında yer aldığım IB (Internasyonel Bakalorya) Diploma programından 45 üzerinden 45 tam puan aldım. Bunu dünya da her yıl sadece ortalama 50 kişi başarıyor. Oxford Üniversitesi’nin kendilerinin bizzat yaptığı sınavlarına katıldım ve kazanarak Elektrik ve Elekronik mühendisliği bölümünden kabul aldım. Gene aynı zamanda Amerika’dan Yale Üniversitesi'nden aynı bölümden kabul aldım. Ben kararımı Oxford Üniversitesinden okumaktan yana verdim” dedi.

Lise sürecinde Berlin Teknik Üniveristesi’nde otonom araçların tasarımı alanında staj yaptığını anımsatan Demirok şöyle devam etti:

“Cambridge Üniversitesi’nden bir profesör ile Machine Learning ve NLP üzerinde bir araştırma yaparak tez yayınladım. Bunların yanında tarihe de büyük ilgi duyuyorum ve ‘1. Körfez Savaşı’nın Türkiye’ye Etkileri’ adında bir araştırma tezi yazdım ve bu makalem, ‘Global Savunma’ dergisinde yayınlandı. Ayrıca lise yıllarımda “Engineering for Humanity” adlı bir oluşum kurdum. Bu oluşumun lideri olarak arkadaşlarım ile Malatya’nın en büyük konteyner kenti olan Samanköy’de yaşıtlarımızın üniversiteye hazırlıklarında kısıtlı imkanlarının olduğunu, büyük bir yoksunluk yaşadıklarını fark ettim. Bu tespitten sonra öncelikle ders çalışacakları alan, masa sandalyeler, kaynak kitaplar, bilgisayarlar, konteynır içine internet ulaşımı sağladık. Bu proje için bir uygulama geliştirerek sattık, kitap kampanyası düzenledik, sponsorluklar bulduk. Ve yaşıtlarımızın en azından istedikleri zamanlarda ders çalışma imkanlarının olmasına vesile olmak beni inanılmaz mutlu etti. İlginiz ve değerli zamanınız için teşekkür ederim.”

Editör: Cihan Oruçoğlu