CHP Antalya Milletvekili Sururi Çorabatur, Antalya Havalimanı'nda turizmi de olumsuz yönde etkileyen rötarlarla ilgili sorunların kaynağını Ulaştırma Bakanlığı'na sorular yönelterek TBMM gündemine taşıdı. 

Çorabatur, Antalya Havalimanı'nın genişletilmesinin, uçak kalkış ve inşilerini aksattığına dair iddiaları ve Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası'nın inisiyatif almama eylemine neden olan iyileştirme taleplerinin neden karşılanmadığını sordu. 

Havalimanı'nda kontrol kulesinin doğu pistini göremediği doğru mu?

"Antalya ülkemizin en çok turist ağırlayan turizm şehridir. Artan ziyaretçi talebini karşılamak için geçtiğimiz yıllarda Antalya Havalimanı  pist, kule ve terminal binaları için yeni bir genişletme projesi başlatıldı. Ama ne yazık ki aşırı hava trafiği ve terminal yoğunluğu devam ediyor. Antalya Havalimanı'nda Doğu batı ve askeri pistler mevcuttur. doğu ve batı pistlerinin iniş ve kalkış için hizmet vermesi gerekiyor ama durum öyle değil. Devlet Hava Meydanları hangi fizibilite çalışmasına dayanarak bu projeyi onayladıysa Doğu pisti sadece kalkış için kullanılabiliyor. İlave edilen yeni t erminal binası nedeniyle Doğu Pisti'nin önemli bir bölümünün hava kontrol kulesi tarafından görülmesinin imkansız hale geldiği doğru mudur? Eğer doğruysa  bu durum iniş ve kalkışlarda büyük risk içermiyor mu? İki pistin görüleceği yeni bir kule yapılması gerekmez mi? Askeri pist turizm sezonu yoğunluğunda kullanılmaz mı?"

Bütçeye ek yük getirmemesine rağmen hava trafik kontrolörlerinin talep ettiği iyileştirme neden yapılmıyor?

Çorabatur Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası tarafından uygulanan inisiyatif almama eylemini de Meclis gündemine taşıyarak, bütçeye ek yük getirmemesine rağmen hava trafik kontrolörlerinin talep ettiği iyileştirmenin neden yapılmadığını  şu ifadelerle sordu

" Teklifteki 26. madde DHMİ'de görev yapmakta olan başta hava trafik kontrolerlir olmak üzere bazı çalışanlarla ilgili maddi bir iyileştirme içeriyor. Bu maddedeki maddi iyileştirmenin kaynağı olarak ülkemizin de üyesi olduğu Uluslararası Hava Seyrüsefer Emniyetiçin Avrupa Teşkilatı gösteriliyordu. Yani maddi iyileştirmenin kaynağı da yurtdışı bir kuruluş ve bütçeye ek yükü olmayacaktı. Biz de CHP olarak bu kapsama giren çalışanlar için söz konusu iyileştirmeyi desteklediğimizi, çalışanların hak ettikleri ücreti alabilmelerinin yanında olduğumuzu, ancak hakkaniyetli bir düzenleme yapılmasını arzu ettiğmizi özellikle belirttik. Fakat iktidar böyle bir düzenleme yapmak yerine maddeyi tekliften geçmeyi tercih etti"

Editör: Ece Güneş