Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Başkanı Dr. Gürsel Özer, “Aşı lojistiğindeki sıkıntılar aile hekimliği çalışanlarına maalesef şiddet olarak geri dönmektedir. Lojistikteki planlama hatalarının faturası aile hekimliği çalışanları tarafından ödenmektedir” dedi.
Cumhuriyet'ten Sibel Bahçetepe'nin haberine göre, aşı için gelenlerin, dağıtımdaki gecikmeler nedeni ile ASM’lerde beklemek zorunda kaldığını veya aşılarını yaptırmadan geri dönmek ve tekrar randevu almak durumunda kaldıklarını anımsatan Özer, şöyle devam etti: “Günlük aşı dağıtımı uygulamasından vazgeçilerek aşı dağıtımı en az iki günlük ihtiyacı karşılayacak şekilde yapılmalı.”
Dr. Hülya Uçak (Antalya): Covid aşılamasına başladığımızdan bu yana ihtiyaç kadar aşı günlük olarak aile sağlığı merkezlerimize ulaştırılıyor. Ancak aşıların öğlene doğru ulaştırılabildiği ASM’lerde sabah randevu alan hastaların bekletilmesi sorun yaşanmasına neden oluyor. Gün içinde kaç aşı yapacağımızı bilemediğimizden, aşıların günlük değil en azından 2-3 günlük stoklarla dağıtılmasını istiyoruz.