Esnafın yetkililerden; altı ay vergiden muaf olmak, üç ay işyeri kirası alınmaması, taksitlerin ertelenmesi ve bu dönemde vergilerin alınmaması gibi taleplerinin olduğunu ancak bu taleplerin birçoğunun gerçekleştirilemediğini söyleyen Ağaoğlu, tüm bunlara rağmen devlet bankalarının esnafın yanında olduğunu ve sağlanan kredi imkanları ile esnafın ayakta kalmaya çalıştığını belirtti.
1 Haziran’dan itibaren kahvehanelerin açılmasıyla yeni bir sürece girileceğini ve yeni bir düzenin başlayacağını söyleyen Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu Başkanı, yeni dönemle birlikte, kahvehanelerin düzenini değiştirecek yeni modeller belirlemek için çalışmalar yaptıklarına da değindi.
Kahvehanelerin son bir haftadır açılışa hazırlandığını söyleyen Murat Ağaoğlu; mesafe kuralı, maske zorunluluğu gibi tedbirlerle yeni bir sürece geçileceğini ancak bu işletmeler için kuralların henüz netleşmediğini belirterek; kahvehanelerde uygulanacak koronavirüs tedbirlerinin, önümüzdeki üç gün içinde, İç İşleri Bakanlığı genelgesi ile açıklanmasını beklediklerini söyledi.